In 2008 waren wij op zoek naar een mooie oude doorleefde tafel, maar bovenal een betaalbare mooie oude doorleefde tafel. Dit was moeilijker dan wij in eerste instantie dachten. We kwamen erg mooie exemplaren tegen, maar in de meeste gevallen ver boven ons budget. Aangezien wij onze eigen tafel en stoelen al verkocht hadden begon de tijd toch wel wat te dringen…. Zeker met twee kleine kinderen in huis. We hadden een tafel staan die Sjoerd zelf heeft gemaakt van wat overgebleven vloerdelen en spantbalken van ons huis, maar dit was onze tuintafel.

Op een gegeven moment kwamen we een partij oude treinwagondelen op het “spoor” en dit was nu precies het hout wat we mooi vonden. Doorleeft, robuust en met een verleden, alleen wel heel veel werk aan de winkel om hier een mooi tafelblad van te maken.
Toen we de tafel af hadden kregen we er zoveel reacties op dat al snel vrienden,
familie en kennissen ook zo’n tafel wilden hebben staan. Nu zijn we alweer sinds 2010 bezig met ons bedrijfje waar we enorm trots op zijn! We hopen en verwachten dan ook dat we nog lang meubels mogen maken waar we blij van worden, maar wat belangrijker is waar onze klanten blij van worden!

 

Hoe komen we aan de naam “Oma Mutsje”

Zoals te zien is op het logo en op de foto hiernaast staat er een charmante oude dame in klederdracht op. Dit is onze oma! Onze kinderen en nichtje en neefjes noemen deze oma “Oma Mutsje”, want met al die families de Graaf , Koelewijn en Duijst stappen ook de kinderen van deze generatie weer over op bijnamen.

Door de vele toeristen die elk jaar weer ons mooie dorp bezoeken is onze oma het wel gewend om op de foto te gaan. Om dan ook op het logo van Oma Mutsje te staan is voor haar geen probleem en voor ons een wens die uitkwam. Oma bedankt!

Op 7 november 2013 is onze Oma Mutsje helaas overleden.

 

In Memoriam

Wat kunnen wij als Oma Mutsje u bieden?

1. We maken meubels op maat

Bij Oma Mutsje maken meubels van oude en nieuwe materialen. Vrijwel elk meubel wat we maken wordt op maat gemaakt volgens de wensen van onze klanten. Dit alles gebeurt met klein- en handgereedschap. Daarnaast knappen we oude meubels op, geven we interieuradvies en ontwerpen we meubels voor onze klanten. Zo passen onze meubels altijd bij u en uw interieur!

Oma Mutsje, ons standaard assortiment.

Het type Oma Mutsje is een meubel gemaakt naar eigen ontwerp van Oude Wagondelen, sloophout, nieuw hout en/of fijnhout en staal. We hebben als gekozen voor twee types meubels. De eerste is het type Basis. Hiervoor gebruiken we industrieel verouderd steigerhout. Dit hout is steigerhout op meubelkwaliteit, maar heeft wel die stoere geleefde uitstraling van oud hout. De tweede is het type Plus. Hiervoor worden oude planken van 5 cm dik gebruikt. Dit zijn echt oude planken die door het gebruik een mooie geleefde uitstraling krijgen.

2. Oude en tweedehands meubelen worden opgeknapt en aangepast voor een tweede “nieuwe’ronde”.

Oma Mutsje knapt oude, tweedehandse meubels zodanig op dat ze weer kunnen worden gebruikt in een “nieuw leven” als nieuwe, brocante of industriële meubels. Onder opknappen kan worden verstaan; het voorzien van een nieuwe verf- of waslagen, maar ook het verstevigen van de constructie of het cosmetisch aanpassen van een (meubel)stuk. Zo worden ouderwetse meubels weer meubels die helemaal thuis horen in deze tijd!