Interieurstijl

“De puurste meest doordachte mensen zij degenen die het meest van kleur houden”
– John Ruskin

Altijd advies op maat

Afspraak op locatie mogelijk

Geheel vrijblijvende offerte

Adviseren doen we graag en helemaal op maat

Om de juiste keuze te kunnen maken als het gaat om de interieurstijl die het beste bij je past moet je weten welke stijlen er zoal zijn. Wij hebben hier de belangrijkste stijlen voor je op een rijtje gezet.

 

  1. Industrieel

Deze interieurstijl wordt gekenmerkt door zijn strakke uitstraling, het gebruik van harde materialen zoals staal. In deze stijl vindt je vaak onafgewerkte muren en robuuste houten elementen terug. De kleuren die in een industrieel interieur terug te vinden zijn variëren van zwart naar grijs en wit. Als accessoires en aankleding worden vaak stalen kasten en lampen uit fabriekshallen gebruikt. De afwerking van de materialen is robuust.

 

  1. Landelijk

In tegenstelling tot het industriele interieur is het landelijke interieur een stijl die zijn oorsprong vindt in oude boerderijen en daarom wat sober en functioneel overkomt. Deze stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van veel wit, beige en houttinten en een natuurlijke uitstraling. Een grote bank en een lekkere royale plaats om te relaxen passen perfect in dit interieur.

 

  1. Bohemian

Dit interieur heeft als kenmerken het gebruik van veel kleuren en verschillende printjes. Het is een stijl die veel doet denken aan de zigeuners, met veel kussens, vloerkleedjes. Ondanks de vele kleuren is het gebruik van natuurlijke materialen en planten kenmerkend voor deze interieurstijl.

 

  1. Shabby Chique

Bij deze interieurstijl gaat het om het verzamelen van zoveel mogelijk verschillende stijlen. Lekker rommelmarkten, vlooienmarkten afstruinen. Kortom een allegaartje. Gebruik hierin oude versleten meubeltjes. Qua kleur komen in deze interieurstijl vooral pasteltinten, wit en ecru- tinten voor.

 

  1. Scandinavisch

Scandinavisch wonen is een van de populaire stijlen van dit moment. Deze interieurstijl heeft strakke lijnen, zachte kleuren en maakt gebruik van natuurlijke materialen. Je zult in deze interieurstijl niet snel grote, sierlijke elementen terugvinden. Eigenlijk is “sober” in deze interieurstijl een uitgangspunt.

 

Naast de interieurstijlen die hierboven staan beschreven zijn er natuurlijk nog veel meer stijlen die je in je interieur kunt verwerken. Het mixen van verschillende stijlen is natuurlijk ook gewoon mogelijk. Het belangrijkste is dat je van je huis een thuis maakt en dan je je lekker voelt in je eigen interieur. Uiteindelijk is een persoonlijk interieur het mooiste interieur.

Meer info

Interieurstijl? Geen idee!
Wij helpen je graag

Om de juiste keuze te kunnen maken als het gaat om de interieurstijl die het beste bij je past moet je weten welke stijlen er zoal zijn. Wij hebben hier de belangrijkste stijlen voor je op een rijtje gezet.

  1. Industrieel
  2. Landelijk
  3. Bohemian
  4. Scandinavisch
  5. Shabby Chique
Meer info

Handig om te weten!

Bezoekje brengen?

Wil je eens bij ons langskomen? Bel of mail ons dan voor een afspraak.

Meer info