Handige tips

“De puurste meest doordachte mensen zij degenen die het meest van kleur houden”
– John Ruskin

Oplosmiddelarm

Niet schadelijk voor mens en milieu

Zowel binnen als buiten toepasbaar

Adviseren doen we graag en helemaal op maat

Kwasten reinigen

Ben je klaar met de verfklus? Schraap dan eerst zoveel mogelijk verf van de kwasten af. Daarna kun je de kwasten schoonmaken. Hier moet je opletten dat je de juiste manier hanteert, aangezien er verschillende typen verf zijn.

 

Heb je gewerkt met verf op waterbasis? Leg de kwasten dan in een bak met warm water. Laat de kwasten weken voor ongeveer twee uur. Droog vervolgens de kwasten af met een schone doek en bewaar ze op een droge plek.

 

Ben je aan de slag gegaan met verf op terpentinebasis? Schenk dan een kleine hoeveelheid terpentine in een klein schoon potje of blikje en druk de kwast tegen de zijkanten zodat de terpentine tot onderaan de haren komt. Laat de kwasten twee uur weken. Droog ze vervolgens af met een schone doek en bewaar ze op een droge plek.

 

Volg deze stappen van Flexa, zodat je de kwasten op een milieuvriendelijke manier schoonmaakt.

 

Kwasten bewaren

Een grote verfklus kan soms lang duren. Zo besluit je bijvoorbeeld om even pauze te nemen of de volgende dag verder te gaan met verven. Hierbij is het belangrijk dat je de kwasten op een juiste manier bewaart, zodat je ze op een later moment weer kunt gebruiken!

 

Allereerst is het niet noodzakelijk om de kwasten grondig schoon te maken als je van plan bent om ze later weer te gebruiken. Pak simpelweg de haren van de kwast in met afdekfolie of stop ze in een luchtdichte plastic zak. Plak het deel rond het handvat af met tape en bewaar de kwasten op een droge plek gedurende maximaal twee dagen.

 

Verf bewaren

Gemiddeld kun je waterverdunbare verf 2 tot 3 jaar bewaren al is daar geen regel voor. Belangrijk is dat deze verf in ieder geval vorstvrij wordt bewaard. Verf die bevroren is geweest is kapot. Je zult merken deze dan ook gaat stinken. Bewaar de verf in een blik of emmer waarin weinig lucht zit. Zorg ervoor dat de randen schoon zijn. Heb je een blik wat halfvol is giet de inhoud ervan dan in een kleiner blik. Eventueel kun je het blik met het deksel naar beneden bewaren. Zorg er dan wel goed voor dat het deksel goed afsluit.

Beken kleur met
Verfnatuurlijk

Kleuren geven een kamer persoonlijkheid en een eigen sfeer.

Bij het kiezen van kleuren is het dan ook belangrijk af te gaan op de ruimte en de sfeer ervan en niet zomaar een vastgelegd kleurenpalet te kopen in de winkel.

Kies je kleur

Handig om te weten!

Prijzen 1 ltr.

 

Krijtverf: €29,50
Muurverf: €29,50
Ultra Matte Lak: €34,50
Houtolie: €29,90
Meubelolie: €31,50
Bekijk alle prijzen